Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Tanulmány szerzője:
Tanulmány címe (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím 
Leírás 
Forrás név 
Szerző 
Kezdőoldal 
Záróoldal 
Tárgyszavak 
Könyvtári jelzet 
Megjegyzés 
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

10 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2018-09-01Keletre, NyugatrólSzabó Zoltán két könyvéről - A Vaskapun túl, Összeomlás
2013-07-01A tiszta gondolat, a tiszta stílus szerelmeseSzabó Zoltán értékszemlélete. Egy rendkívüli ember a 20. századból. Ablakok Erdélyre. Szabó Zoltán irodalmi földrajza. A világ, amelybe beleszületik a mű. A magyar szociográfia erdélyi műveiről. Szabó Zoltán munkáinak erdélyi recepciója.
2012-06-01Se bourgeois, se proletárSzabó Zoltán és a harmadik út. Az emberről, az írói életpálya szakaszai, parasztság, "középosztály", polgárság, nemzet és társadalom, ország és állam, a "lelki független ember"
2012-06-01"Itt London"Szabó Zoltán a magyar állambiztonsági szervek célkeresztjében
2012-06-01Szellemi életre kelni...Szabó Zoltán Illyés Gyulához írott leveléről
2012-06-01Egy ízig-vérig mai íróSzabó Zoltán születésének centenáriumára
2011-08-01"Vigasztalásul útnak indulunk..."Határátlépés és kultúraközi közvetítés a két világháború közötti korszak magyar útirajz-irodalmában. Márai Sándor: Istenek nyomában, Napnyugati őrjárat, Kassai őrjárat, Fejtő Ferenc: Érzelmes utazás, Méliusz József: Sors és jelkép, Szabó Zoltán: Szerelmes földrajz, Kodolányi János: Suomi, Cs.Szabó László: Doveri átkelés
2008-05-01Mi az, hogy "pannon"? Mi az, hogy "pannonizmus"? 4.,5.r.Szabó Zoltán. Szerelmes földrajz-a (1940) és a megírás-megjelenés politikai környezete
A magyar irodalmi szociográfia az 1930-as évekbenA népi írói mozalom. Kiskunhalom / Nagy Lajos; Az Alföld paraszt- sága / Veres Péter; A puszták népe / Illyés Gyula; A tardi helyzet Cifra nyomorúság / Szabó Zoltán; A kivándorlás, A néma forradalom / Kovács Imre; Viharsarok / Féja Géza; Szociofotó.
A csonkítatlan szóSzabó Zoltánról. (Szerelmes földrajz, A tardi helyzet, Cifra nyomorúság, A magyar forradalom Angliában).