cím: 2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János út 9.
●
telefon: (+36 25) 423-952
●
fax: (+36 25) 403-571
●
e-mail:
olvszolg@jakd.hu
Facebook
Instagram
Youtube
Issuu
Wikipedia
Linktár
Moly
József Attila Könyvtár
Az adatbázis gyors és hatékony használatához, kérjük olvassa el a
SÚGÓT >>
Keresés
Tárgyszólista
|
Szerzőlista
Forrás típusa:
Minden forrás típus
Könyv
Folyóirat
Elektronikus források
Fénymásolat
Film
Kép
Hangfelvétel
Média
Keresendő
:
Tanulmány szerzője:
Tanulmány címe (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum:
Maximum dátum:
Találati listában megjelenő mezők:
Cím
Leírás
Forrás név
Szerző
Kezdőoldal
Záróoldal
Tárgyszavak
Könyvtári jelzet
Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
5
10
25
50
100
250
500
Találatok
11 db
találat
Nyomtatóbarát változat
Mindet bejelöli
|
Jelölések megfordítása
|
Saját lista a bejelöltekből
Lista
Dátum
Cím
Leírás
2017-05-01
A szakácskönyv-szervező "Emma asszony"
A kollektív "irodalmi" gasztronómia mint érdeklődésgenerálás és habitusformálás
2013-05-01
Jámborné Balogh Tünde: Odette vendégei
Kritika a kötetről.
2013-05-01
Jámborné Balogh Tünde: Odette vendégei
Kritika a kisprózákat tartalmazó kötetről.
2012-05-01
"...valami kenyérízű, ami nélül most már nehéz volna meglenni"
Az ételek és az evés szerepe az Iskola a határon-ban
2007-09-01
Szivarfüsttől a pörköltszaftig
Bródy Sándor irodalmi ízei
2007-09-01
A "nagy zabálás" mitológiája
Krúdy gasztronómiai tárgyú műveiről
2004-07-01
Évődés
Az étel és az evés szemiotikája Móricz Zsigmond műveiben.
1996-03-01
Móricz és Krúdy gasztronómiája
"A világ semmiféle regényében nem esznek annyit, mint a hiteles magyar regényben" (Komlós Aladár) Vö. Móricz és Krúdy.
Kilátás az Arabs Szürkéből
Krúdy Gyula: Utolsó szivar az Arabs Szürkénél. Alkotás és személyiség pszichológiai megközelítése Krúdynál. Halál, öngyilkosság, szerelem és evés (mint központi téma) Krúdynál. Pszichoanalitikai értelmezés.
Krúdy-morzsák
Gasztronómia Krúdy Gyula műveiben
Aki az embereket enni tanítja
A közvélemény szerint úgy tudott írni a magyar konyháról, ahogy senki más. Vajon a köré épített kultusz mondatja ezt velünk, vagy tényleg ő ragadta meg igazán ételeink nagyszerűségének titkát? Krúdy Gyula "gyomornovelláiról".
Nyomtatóbarát változat
Mindet bejelöli
|
Jelölések megfordítása
|
Saját lista a bejelöltekből