Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Tanulmány szerzője:
Tanulmány címe (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím 
Leírás 
Forrás név 
Szerző 
Kezdőoldal 
Záróoldal 
Tárgyszavak 
Könyvtári jelzet 
Megjegyzés 
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

11 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2017-05-01A szakácskönyv-szervező "Emma asszony"A kollektív "irodalmi" gasztronómia mint érdeklődésgenerálás és habitusformálás
2013-05-01Jámborné Balogh Tünde: Odette vendégeiKritika a kötetről.
2013-05-01Jámborné Balogh Tünde: Odette vendégeiKritika a kisprózákat tartalmazó kötetről.
2012-05-01"...valami kenyérízű, ami nélül most már nehéz volna meglenni"Az ételek és az evés szerepe az Iskola a határon-ban
2007-09-01Szivarfüsttől a pörköltszaftigBródy Sándor irodalmi ízei
2007-09-01A "nagy zabálás" mitológiájaKrúdy gasztronómiai tárgyú műveiről
2004-07-01ÉvődésAz étel és az evés szemiotikája Móricz Zsigmond műveiben.
1996-03-01Móricz és Krúdy gasztronómiája"A világ semmiféle regényében nem esznek annyit, mint a hiteles magyar regényben" (Komlós Aladár) Vö. Móricz és Krúdy.
Kilátás az Arabs SzürkébőlKrúdy Gyula: Utolsó szivar az Arabs Szürkénél. Alkotás és személyiség pszichológiai megközelítése Krúdynál. Halál, öngyilkosság, szerelem és evés (mint központi téma) Krúdynál. Pszichoanalitikai értelmezés.
Krúdy-morzsákGasztronómia Krúdy Gyula műveiben
Aki az embereket enni tanítjaA közvélemény szerint úgy tudott írni a magyar konyháról, ahogy senki más. Vajon a köré épített kultusz mondatja ezt velünk, vagy tényleg ő ragadta meg igazán ételeink nagyszerűségének titkát? Krúdy Gyula "gyomornovelláiról".