Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Tanulmány szerzője:
Tanulmány címe (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím 
Leírás 
Forrás név 
Szerző 
Kezdőoldal 
Záróoldal 
Tárgyszavak 
Könyvtári jelzet 
Megjegyzés 
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

9 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2015-08-03Tükörszilánkok és teával festett képMilorad Pavic szövegeinek margójára - Tükörszilánkok a Mérgező tükrök című novellában, a Kazár szótárban és a Másik testben
2011-04-01Tükrökkel az egyhangúság ellenMarno János költészete A semmi esélye c. kötet fényében
2010-12-01Látszódni és megértve lenniArckép/fénykép szerepe a mesében
2009-11-01A látás és a kilátástalanság alakzatai DolinánLátás különböző formái: ablak/ajtó, tükör szimbolikája Kamondi Zoltán Dolina c. filmjében.
2006-03-01Ketten egyedülJim Jarmusch
2001-04-01József Attila Szentháromsága - Nem én kiáltok!József Attila költészetében a tükör, az iker-állapot mitologémája a Nem én kiáltok! c. vers felől értelmezve
A tükör és a hasonmás mint az irodalom és film heterotópiáiIrodalom és film egymásra hatása. Az intermediális viszony, mint tükörstruktúra. "Hasonmás" problematika regényben és filmen. Tükör és hasonmás, mint a két médium (film és irodalom) önreflexív alakzata. Despair. Eine Reise ins Light (Despair. Utazás a fénybe) / rend. Rainer Maria Fassbinder Forgatókönyv: Tom Stoppard és R.W.Fassbinder Vladimir Nabokov Kétségbeesés c. regénye alapján.
Előszó. Köztes tükrökAz önértelmezés elméleti és művészeti forrása. "mintha író-hőseik tükörben szemlélnék magukat írás közben" A századforduló prózájának önértelmező eljárásai intermediális szempontból: tükör, keret, tájkép, portré, önarckép, fragmentum. "Mise en abyme" irodalmi szövegben működő tükör, képzőművészeti alapú. "Ekphrasis" elbeszélésbe ágyazott kép. Kép és nyelv határán.
TükörAndré Gide és a "mise en abyme" (irodalmi szövegben működő tükör; alapfunkciója az újramondás, ismétlés.) Értekezés Narcisszuszról. Szimbólumelmélet. (1891) Szerelmi kísérlet (1893) Ingoványok (1895)