Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Tanulmány szerzője:
Tanulmány címe (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím 
Leírás 
Forrás név 
Szerző 
Kezdőoldal 
Záróoldal 
Tárgyszavak 
Könyvtári jelzet 
Megjegyzés 
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

11 db találat
ListaDátum downCímLeírás
1995-02-01Költészet és valóság Goncsarov világábanGoncsarov
Gogol: Holt lelkekregényelemzés
Tolsztoj, Lev: Anna Kareninaregényelemzés
Visszarion Grigorjevics Belinszkij...munkássága
A nagy "kívülállók:Csaadajev és Herzen szerepe az orosz kritika és gondolkodás kialakításában.
Írók - kritikusi szerepben 1.Dosztojevszkij, Fjodor Mihajlovics
Írók - kritikusi szerepben 2.Ivan Alekszandrovics Goncsarov (1812-1891) művészetértelmezése a maga korában nem kapott különösebb visszhangot, pedig lényegesen mélyebb, filozófiai szempontból átgondoltabb, mint a kortárs irodalomkritikai írások többsége.
Puskin az irodalmi élet forgatagábanFolyóiratok, költői publicisztika. Az első Szovreménnyik. "Bizonyos értelemben Puskin egész életműve - egységes, sokműfajú alkotás, melynek szüzséjét az ő alkotói és emberi sorsa adja."
Írók - kritikusi szerepben 3.Mihail Jevgrafovics Szaltikov-Scsedrin (1826-1889) irodalomkritikai írásaiban egyéni utat követ...szkeptikus-moralista nézőpontból...mond véleményt a kortárs irodalom alkotásairól, vagyis azon a hangon, amely szépirodalmi műveit, szatíráit jellemzi.
Irányzatok, iskolák a XIX. sz. második felének orosz irodalomtudományában1. A történetiség elve a humán tudományokban 2. A mitológiai iskola 3. A kultúrtörténeti iskola 4. Történeti-összehasonlító iskola 5. A pszichologizmus irányzata a XIX.sz-i irodalomtudományban és nyelvelméletben, Alekszandr Potebnya
Az Ezüstkor szellemi légkörében:irodalomkritika a századforduló esztétikai, filozófiai útkereséseikontextusában 1. az orosz kulturális reneszánsz és az Ezüstkor - korszak, világnézet vagy életérzés? 2. Irodalom és bölcselet: a vallásfilozófus Vlagyimir Szolovjov (1853-1900) és az orosz szimbolizmus kapcsolata 3. Dosztojevszkij és Tolsztoj szellemi öröksége: filozófiai és esztétikai megközelítések 4. Az orosz irodalmi hagyomány az Ezüstkor esszéiben, kritikáiban