Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Tanulmány szerzője:
Tanulmány címe (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím 
Leírás 
Forrás név 
Szerző 
Kezdőoldal 
Záróoldal 
Tárgyszavak 
Könyvtári jelzet 
Megjegyzés 
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

17 db találat
ListaDátum downCímLeírás
Riport és novella: Móricz Zsigmond A bódéváros lakói közöttMóricz Zsigmond 1933-s éve. Az Isten báránykái c. riport és a Kiserdei angyalok c. elbeszélés. A Ferencvárosi szegénytelep életét dolgozta fel két különböző műfajban.
Móricz Zsigmond: Barbároknovellaelemzés
Látvány és valóság : az impresszionista Színek és évekKaffka Margit regényéről.
Móricz Zsigmond forradalomszemléletéhezBáthory és Bethlen alakja Móricz Zsigmond Tündérkertjében
Balladisztikus novellaBródytól Szabó Gyuláig. Bródy: Tuza Istvánné (1897); Móricz Zsigmond. Barbárok (1931): (gyökerei, hatása) "munkásírók": Gelléri Andor E.(Kőművesek), Nagy Lajos (Farkas és bárány), Déry (Philemon és Baucis), Nagy István, Sánta F (Nácik); székely írók: Kacsó Sándor, Nyírő József és főleg Tamási Áron, majd Sütő András. Szemléleti-formai hagyomány és modern lélektaniság ötvözése: Szabó Gyula.
A stílus születése és halálaÁllandóság és változás Krúdy prózájában
A műfajváltás és szemléletalakulás kérdéséhez, KosztolányinálAz Édes Anna fontossága Kosztolányi munkásságának művészi-szemléleti-műfaji alakulásában. A mindenkori és mindenfajta kiszolgáltatottság ábrázolása. (regényben majd versekben is: Számadás)
Esti KornélKosztolányi Dezső
Fordulat Babits Mihály prózájábanTimár Virgil fia
Füst Milán: A feleségem történeteAvantgard és esztétizmus. F.M. művészi nattitűdjének kérdései - Störr kapitány - Störr dilemmája - Eszmei keret és regényszerke-zet - Gondolatiság és improvizáció - Realiz-mus és stilizálás
Az egyes szám első személyű előadásmód...Tersánszky Józsi Jenő regényeiben: Viszontlátásra,drága..., A margarétás dal, Egy ceruza története, Két zöld ász, Kakuk Marci stb.
Gulliver újabb utazásaiKarinthy Frigyes: Utazás Faremidóba; Capillária; Szathmáry(i) Sándor: Kazohinia
Pesti szürrealizmus:Komor András egy novellájáról (Útleírás)
Egy polgár vallomásaiMárai Sándorról
Egy faun arcképéhezHevesi András regényeiről: Párizsi eső (énregény; alterego (Georges) és a személyi-ség megkettőződése (Turauskas)) Irén.
Egy önmegvalósítási folyamat első állomásaGelléri Andor Endre pályakezdő szimbolista novelláinak motívumrendszere: Az anyámról, Halhatatlanság, Rablás, Szabadulás, Könnyes tenyér stb.
Egy nevelődési regény a középosztályrólOttlik Géza: Iskola a határon