Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Tanulmány szerzője:
Tanulmány címe (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím 
Leírás 
Forrás név 
Szerző 
Kezdőoldal 
Záróoldal 
Tárgyszavak 
Könyvtári jelzet 
Megjegyzés 
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

15 db találat
ListaDátum downCímLeírás
Elmozdulás és kiterjesztés: keret és arc kölcsönhatásaiRobert Bresson Zsebtolvaj (1959) és A pénz (1983) c. filmjében
A szem történetei: szubtextusok Akira Kuroszava A vihar kapuKuroszava A vihar kapujában és Káosz c. filmjeiben.
Posztmodern film noir idézetek, avagy miért végzetesek a nőkFilm noir utánzása és újraértelmezése Giuseppe Tornatore Puszta formalitás (1994) és Christopher Nolan Memento (2000) c. filmjében.
A megnyíló idő. Enyedi Ildikó Bűvös Vadász c. filmje a...husserli filozófia tükrében
A látás dialektikája. A narratív minimalizmus paradoxonja ..Atom Egoyan filmjeiben
Erdélyi tájak kameraecsettel. Történet és helyszín viszonya...az 1990 óta készült erdélyi témájú magyar filmekben. Ábel a rengetegben / rend. Mihályfy Sándor; magyar film, 1992. Forgatókönyv: Tamási Áron regényéből írta Kányádi Sándor 25-26. Fény hull arcodra / rend. Gulyás Gyula; magyar film, 2001. Király László novellájából írta Csiki László és Gulyás Gy. 27-29. A részleg / rend. Gothár Péter; magyar film, 1994. Bodor Ádám novellájából 29-32. Erdélyi novellafüzér / Szőnyi G. Sándor; m.rövidfilm, 1999. (Donáth László, Kiss János, Tamási Áron, Szép Domokos Anna 33-34. Kínai védelem / rend. Tompa Gábor, magyar film, 1998. Csiki László novellájából 34-35. Nyáron piros, télen kék / Lakatos Róbert; magyar film, 1999. 37-38.
Magritte és Paradzsanov
A "fehér lap"-tól a "fehér part" terében (Jean Luc Godard)Szavak és képek közé íródó alakzatok Godard mozijában. Éli az életét (1962), Charlotte és a pasija (1958, rövidfilm), A megvetés (1963), A szerelem dicsérete (2001)
Foucault és a Coca-Cola gyermekei. Szerepváltó dialógusok ésezek reprezentációja Jean-Luc Godard Hímnem-nőnem c. filmjében francia-svéd film, 1965. Foucault A szexualitás története, és A szavak és a dolgok c. műve
Az adaptáció terepe. A részleg / rend. Gothár Pétermagyar film, 1994. Bodor Ádám novellájából
A tükör és a hasonmás mint az irodalom és film heterotópiáiIrodalom és film egymásra hatása. Az intermediális viszony, mint tükörstruktúra. "Hasonmás" problematika regényben és filmen. Tükör és hasonmás, mint a két médium (film és irodalom) önreflexív alakzata. Despair. Eine Reise ins Light (Despair. Utazás a fénybe) / rend. Rainer Maria Fassbinder Forgatókönyv: Tom Stoppard és R.W.Fassbinder Vladimir Nabokov Kétségbeesés c. regénye alapján.
Az adaptáció dilemmái. Egy klasszikus modern elbeszélés regéregényben és filmben: Tom Jones / rend. Tony Richardson, 1963. Henry Fielding regényéből, forgatókönyv: John Osborne
"Együtt szereted őket." Szövegalkotási minták a televíziós....reklám retorikájában
Az adaptáció dilemmái. Egy klasszikus-modern elb...Tom Jones
"Együtt szereted őket" Szövegalkotási minták a televíziós re...reklám retorikájában.